Ooggetuigen van de watersnoodramp

jaar 2018
opdrachtgever gemeente Goeree-Overflakkee en met geld van Rijkswaterstaat, Waterschap Hollandse Delta, NWB Bank, de provincie Zuid-Holland, Veero en BNG Cultuurfonds.

Langs de Battenoordse dijken op Goeree-Overflakkee leer je meer over de verschrikkelijke gebeurtenissen die hier plaatsvonden tijdens de Watersnoodramp in 1953. De expositie Ooggetuigen van de Watersnood is een permanente landschapstentoonstelling, waarin verhalen van ooggetuigen zijn opgenomen. Bij Battenoord vielen tijdens de Ramp 90 slachtoffers, voor een belangrijk deel het gevolg van een grote dijkdoorbraak.

Er is een App ontwikkeld om de verhalen te beluisteren en film te kijken: IZI travel Battenoord

Samen met architect Nienke Bouwhuis hebben wij het ontwerp van de expositie gemaakt. We hebben gekozen voor cortenstalen borden waar ooggetuigen als silhouetten zijn uitgelaserd. Zo kijk je naar het landschap door hun ogen en kun je de verhalen beluisteren doormiddel van een audiotour en een plattegrond die ik ontworpen heb in de kleur van het donkerblauwe water in combinatie met de zwart witte beelden uit die tijd. In het logo zijn de O’s uitgespaard zodat je door de rondjes kunt kijken naar het landschap en wordt daar de nadruk op gelegd.

 

  • Foto drukwerk Ooggetuigen

    A3 plattegrond met route van alle ooggetuigen.