Wat zijn dat voor praktijken?

 

Meike Sloover – de Regt
Meike denkt met je mee, ontwerpt en pakt aan.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie, daarna heb ik bij diverse bureaus gewerkt en ben ik bezig geweest met mijn eigen grafische opdrachten.

Ik werk in de Fabriek van Delfshaven in Rotterdam, een dynamische stad die goed past bij mijn ontwerpen en werkwijze.
Mijn grote interesse en inspiratiebron is de natuur die ook vanuit opdrachtgevers vaak terugkomt. Hieruit ontstaan frisse en pure ontwerpen.

Een sterk onderbouwd concept is typerend voor mijn ontwerpen. Dit kan zowel op het web, print en ruimtelijk toegepast worden. Door te tekenen, bouwen, plakken, fotograferen en onderzoeken ontstaat er een nieuwe beeldtaal die krachtig staat en past bij het concept. Onderwerpen die mij aangrijpen zorgen voor veel energie en creativiteit waardoor ik tot mooie concepten kan komen.

Ik werk voor veel opdrachtgevers die bezig zijn met groen en in de culturele sector maar ook sociale en commerciële projecten waar ik iets moois in zie. Ik help ondernemers graag om zichtbaar te worden op een manier die goed bij hen past en geef ze een stevig middel mee waar ze mee verder kunnen.

Als kind was ik al bezig met tekenen, schilderen, zeefdrukken en lino’s maken. Het idee achter mijn creaties is altijd het belangrijkst geweest, een krachtig idee wat mooi is uitgevoerd en helemaal klopt bij de boodschap.

Persoonlijk contact vind ik erg belangrijk om samen het idee tot in de puntjes uit te werken. De afgelopen jaren werkte ik veel samen met architecten, developers, illustratoren, ontwerpers voor binnen/buitenruimte en andere grafisch ontwerpers.

 

 

Meike Sloover 1981 (Oud-Beijerland), woont en werkt in Rotterdam
2003 – 2008 Willem de Kooning Academie, Grafisch ontwerpen
1999 – 2003 Grafisch Lyceum Rotterdam, Grafisch vormgeven

 

Carrière:

2018 – heden Coöperatie Tussentuinen, freelance werkzaamheden als ontwerper 

2015 – 2017    Art and the City, docent Indesign en Illustrator

2013               Sprékend communicatie en creatie, Grafisch ontwerper

2012               Pot en van der Velden, freelance werkzaamheden DTP ondersteuning

2012               Victor! freelance werkzaamheden als grafisch ontwerper

2008 – 2012   Aon Nederland (Rotterdam), Webdesigner

2009 – heden  Oprichting Grafische Praktijken

2009                Studio Renate Boere, Grafisch ontwerper

2007                Studio Annelys de Vet, Grafisch ontwerper (stagiair)

2006                Studio DC, te Rotterdam, Grafisch ontwerper (stagiair)

2002                AON Nederland (Rotterdam), Grafisch vormgever (stagiair)