The Murder Ballads ‘Eggs & Marrowbone’

jaar: 2019
opdrachtgever: Thomas van der Vliet, The Bullfight

Voor de band The Bullfight ontwierp ik het boek ‘The Murder Ballads – Eggs & Marrowbone’. Een publicatie van het bijzondere kunstproject en bijbehorende plaat. Songs die verhalen over de donkere en destructieve kant van de liefde vertellen, en niet zelden eindigen in moord en doodslag. In 2018 en 2019 vroegen zij meer dan 100 (inter)nationale kunstenaars om een ​​kunstwerk bij te dragen aan het project Eggs & Marrowbone.

The Murder Ballads ‘Eggs & Marrowbone’
Zo leverden onder andere Nick Cave, Mick Harvey, Alex Roeka, Henk Schiffmacher, James Johnston, Bart Chabot, Hans Vandenburg en vele anderen werk aan. Het resultaat is een kunstboek met schilderijen, tekeningen, (song)teksten, foto’s, collages, etsen, linosneden en meer, allemaal geïnspireerd door of gekoppeld aan de crime passionelle.

Omdat de kunstwerken zeer uiteenlopende stijlen hebben was het heel belangrijk om balans te vinden met juiste volgorde zodat elk kunstwerk mooi tot zijn recht zou komen. 
De oude archiefbeelden met zwart/wit illustraties heb ik gebruikt om patronen te maken die op diverse pagina’s terugkomen, in rood, oudroze, zwart en crème.

Zie www.themurderballad.com om de kunstwerken te bekijken.

Recensies
Volkskrant
Trouw